Au Pair Select | English | English

Gezocht een au pair voor in Griekenland

Dit is de familie: Ktenas

  • Vader: Spiros
  • Moeder: Mirjam
  • Dochter: 5 jaar ;Eliza
  • Dochter: 3 jaar ;Emilia
  • Hond; Bobby

Periode vanaf:

half juni tot en met september
maar kan ook al vanaf mei!

Mag ik ons even voorstellen:


Wij, de familie Ktenas, bestaan uit een vader, moeder en twee dochters en het derde kind is op komst (begin juli zal het worden geboren met een keizersnede).
Wij zijn denk ik een erg aardige familie, pa is een harde werker met een eigen onderneming, ma houdt zich bezig met het huishouden, de kids en helpt met het administratieven gedeelte van de onderneming. Spiros, mijn man, komt tijdens het seizoen alleen maar thuis om zich te douchen en te slapen, dus ik sta er helemaal alleen voor.
Wij hebben twee lieve dochters, Eliza van 5 en Emilia van 3. Ze luisteren goed, al doen ze natuurlijk af en toe wel wat ondeugends of wat niet door de beugel kan, zijn tweetalig en zeer sociaal.
Wij wonen op een toeristisch eiland, waar het de toeristen beginnen te komen van eind april en weer weggaan eind oktober. Omdat er tijdens het seizoen het jaarinkomen verdiend moet worden, kent men hier geen weekeinde of vrije dagen. De toeristen industrie gaat gewoon door. Lefkada is een heel mooi eiland, met veel groen, niet zo groot en door een brug verbonden aan het vasteland.
2/3 van de bebouwing hier is voor het toerisme. Wij wonen in een huurhuis van 160 vierkante meter, aan de voet van een berg, met een fantastisch uitzicht op de zee. Het is 5 minuten lopen naar het strand en verder zijn er aardig wat hotels met een zwembad waar gebruik gemaakt van mag worden, uiteraard met gebruik van een consumptie. Eliza en Emila hebben beiden zwemles vanaf half juni tot en met september. Ze zullen daar naartoe gebracht moeten worden, dus je moet over een rijbewijs beschikken. Verder wordt er in huis niet gerookt. Ik rook zelf niet en kan er ook slecht tegen. Mijn echtgenoot rookt alleen buitenshuis.
De temperatuur hier in de maanden mei, juni en september overdag is ongeveer 25 tot 30 graden, juli en augustus kan het 35 tot 40 graden worden. Ons appartement heeft echter airconditioning, hhel prettig, anders zou ik het zelf ook niet uithouden. Omdat de kinderen in mei, juni en september 's morgens van 08.30 tot 14.00 uur naar school gaan, zal ik je alleen 's middags en 's avonds tot ze naar bed gaan nodig hebben. Wanneer ik echter net bevallen ben en daarna en de kinderen dus vakantie hebben, zal ik je iedere dag nodig hebben. Wij zijn niet moeilijk, we stellen alleen eerlijkheid en betrouwbaarheid zeer op prijs. Ben je een nachtvlinder die zich graag in het uitgaansleven stort en 's morgens moeilijk opstaat, dan kun je beter niet reageren. Natuurlijk stellen wij je in staat om een eigen sociaal leven te hebben en natuurlijk is er te praten oever vrije dagen, we zijn geen slavendrijvers. De kinderen hebben echter de absolute prioriteit. Lokaal kan ik ook wel opvang zoeken, maar het prettigst is een nederlands sprekende, van kinderen houdende, jongedame, die ook niet te beroerd is om een helpende hand te bieden in het huidhouden indien nodig. Heb 1 maal in de week een schoonmaakster, dus er hoeven geen ramen te worden gelapt.

Hoop dat ik zo wat duidelijkheid heb geschept.
Tot ziens in Lefkada,

Groetjes, Mirjam

Ik wil reageren

Top

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.